Ekonomitjänster för företag!

Varför betala tusenlappar extra? Kom in till oss och få hjälp anpassad till just era behov och till priser som passar företagets plånbok!

Här nedan beskriver vi kort våra olika tjänster. Kontakta oss gärna för en mer ingående diskussion utifrån era behov.

 

Förlösa Ekonomi

 

Starta - Bokföra - Bokslut - Årsredovisning
Fakturera - Moms - Arbetsgivare/lön
 
Testamente - Försäljningshandlingar

 

Starta eller ombilda företag

Har du en affärsidé som du vill driva som företag? Har det blivit dags att starta eget istället för att vara anställd? Behöver den enskilda firman ombildas till ett aktiebolag?
Kom in och låt oss hjälpa till att starta företaget! Vi har lång erfarenhet av att både stifta aktiebolag och starta enskid firma, och vi kan hjälpa dig att hitta rätt företagsform.

Bokföring och momsredovisning

Om du vill slippa pappren och kunna fokusera på företagets kärnverksamhet så har vi lösningen för dig och ditt företag, oavsett om du har års-, kvartals- eller månadsmoms, 15 eller 1500 verifikationer per år eller andra svårigheter såsom t.ex. kontant- och delbetalningar, rotavdragstjänster eller handel med utlandet.
Vi hittar tillsammans det sätt som passar just ditt företag bäst. Lämna bokföringsunderlagen till oss inför momsredovisningen (eller oftare) så sköter vi resten. Av oss får du sedan rapporter, listor och underlag via epost eller brev för att kunna följa företagets ekonomiska utveckling.

Moms
I materialet du får från oss finns även besked om utfallet av periodens moms som vi har rapporterat till Skatteverket åt dig. Naturligtvis får du även aktuellt saldo på skattekontot och uppgifter om när och hur mycket som eventuellt behöver betalas.
Vi kan så klart också lämna ett rapportunderlag till dig så att du bara behöver kontrollera siffrorna och skicka in, om du hellre gör det själv.

Genomgång av företagets ekonomiska ställning
Minst en gång per år, i samband med deklarationen, går vi tillsammans igenom de ekonomiska rapporterna för att du ska få ännu bättre koll på ekonomin i ditt företag. Inget hindrar att vi gör det oftare!
I samband med genomgången kan vi också se om du ligger i fas avseende den prelinimära skatten, och korrigera den om det behövs.

Fakturering

Den viktigaste inkomstkällan för ett företag är faktureringen. Vi fakturerar efter ert underlag. Skicka arbetsordrarna till oss så ordnar vi resten! Resultatet blir en professionell faktura med er logotype. En sammanställning kommer till er via epost eller brev så att ni kan stämma av inbetalningarna i lugn och ro när det passar er bäst.

Arbetsgivare och lön

När företaget blir så stort att det behövs mer personal hjälper vi gärna till med registrering hos skatteverket. Sedan lämnar du löneunderlagen till oss så ordnar vi med lönebesked och rapportering av de individuella uppgifterna till Skatteverket. Även här tar vi fram professionella lönebesked med er logotype på. En sammanställning kommer till er via epost eller brev så att ni kan genomföra korrekta utbetalningar till era anställda. Naturligtvis får ni även aktuellt saldo på skattekontot och uppgifter om när och hur mycket skatt och arbetsgivaravgifter som betalas.

Bokslut, årsredovisning och deklaration

När företagets bokföringsår är slut ska det sammanfattas i ett årsbokslut. Här spelar det ingen roll hur lite eller mycket verksamhet man har haft under året, ett bokslut ska enligt årsredovisningslagen upprättas och sparas tillsammans med deklarationen minst 7 år. Uppgifterna i årsbokslutet ligger sedan till grund för företagets årsredovisning och den deklaration som ska lämnas till Skatteverket. I deklarationen finns vissa möjligheter att justera årsbokslutet för att kunna förbereda företaget för kommande år genom avsättningar av olika slag.

Vi har lång erfarenhet av bokslut, årsredovisning och deklaration. Låt oss hjälpa dig så kan du folkusera på företagets verksamhet. Du kan så klart ta hjälp av oss även om du sköter den löpande bokföringen själv, ta då med rapporter, kassabok eller liknande så upprättar vi de övriga dokument som behövs.

Juridiska dokument

När företaget, du själv eller någon närstående står inför förändringar i livet eller verksamheten är det bra att skapa dokument och avtal som klarar en juridisk prövning. Vi hjälper dig med det finstilta så att du kan fokusera på annat.
Här nedan finner du ett urval av de juridiska handlingar vi kan hjälpa till med. Har du andra behov? Kontakta oss så kan vi säkert lösa det också. Vi har stor erfarenhet och hjälper er så att alla blir nöjda!
I mer komplicerade ärenden har vi dessutom tillgång till en jurist som ser till att allt blir rätt.

Testamente
Ingen vet när det behövs - eller om det behövs. Men för att vara säker på att kvarlåtenskapen hanteras som du vill kan vi hjälpa till med upprättande av testamenten för dig och dina närstående.

Generalfullmakt och framtidsfullmakt
Om något skulle hända dig i framtiden kan det vara bra att redan ha angett vem som ska företräda dig i olika situationer. Ingen vet när det behövs - eller om det behövs. Men för att vara på den säkra sidan kan vi hjälpa till med upprättande av olika fullmakter för dig och dina närstående.

Generations- och arvsskiften, Förmedlingsuppdrag, Gåvobrev
Vid överlåtelser i samband med arvs- eller generationsskifte kan det vara knepigt att få allt rätt och rättvist. Vi hjälper dig att hitta vägen framåt så att alla inblandade ska bli nöjda.
Har du bestämt dig för att sälja fastigheten eller ett värdefullt föremål? Har du hittat en köpare? Har ni kommit överens om ett pris? Då hjälper vi gärna till med kontrakt och övrig dokumentation! Våra köpekontrakt gäller även som underlag för inskrivning hos Lantmäteriet.
För dig som säljare av en fastighet tar vi så klart också hand om reavinstberäkningen om du vill det!
Vill du ge bort något värdefullt som gåva? Upprätta ett gåvobrev så blir det inga diskussioner om vem som har fått vad.

Bouppteckning och arvsskifte
När livet slutat för någon närstående ska en bouppteckning ställas samman och skickas till Skatteverket inom tre månader. Vi hjälper till så ni får tid att fokusera på avskedet i lugn och ro.
Tack vare vårt avtal med bankerna går arvsskiftet snabbt och smidigt så snart ni är överens om fördelningen.

Bra att veta

 • Dina behov i centrum

 • Lång erfarenhet

 • Lokal förankring

 • Kontor i centrala Kalmar

 • Hembesök om du vill

 • Konkurrenskraftiga priser

 

Vill du anlita oss?

 

Vad kostar det?

 • Vårt mål är att du ska ha råd att anlita professionell hjälp för din ekonomiska hantering.
   
  Kontakta oss för mer information och en småländsk prisoffert!

 

Viktiga datum
för dig som är kund!

 • För dig som är kund har vi listat några viktiga datum här -->.