Ekonomitjänster för småföretag!

Varför betala tusenlappar extra? Kom in till oss och få hjälp anpassad till just era behov och till priser som passar företagets plånbok!

Förlösa Ekonomi

Bokföring och fakturering

Om du vill slippa pappren och kunna fokusera på företagets kärnverksamhet så har vi lösningen för dig och ditt företag, oavsett om du har års-, kvartals- eller månadsmoms, 15 eller 1500 verifikationer per år eller andra svårigheter såsom t.ex. kontant- och delbetalningar, rotavdragstjänster eller handel med utlandet.
Vi hittar tillsammans det sätt som passar just ditt företag bäst. Lämna bokföringsunderlagen till oss inför momsredovisningen (eller oftare) så sköter vi resten. Av oss får du sedan rapporter, huvudbok och underlag via epost eller brev för att kunna följa företagets ekonomiska utveckling.

Moms
I underlagen du får från oss finns även rapportunderlag för att du ska kunna göra en korrekt momsredovisning. Naturligtvis kan vi också göra blanketterna klara till dig så att du bara behöver kontrollera siffrorna och skriva under.

Genomgång av företagets ekonomiska ställning
Minst en gång per år går vi tillsammans igenom de ekonomiska rapporterna för att du ska få ännu bättre koll på ekonomin i ditt företag. Inget hindrar att vi gör det oftare!

Fakturering
Den viktigaste inkomstkällan för ett företag är faktureringen. Vi fakturerar efter ert underlag. Skicka arbetsordrarna till oss så ordnar vi resten! Resultatet blir en professionell faktura med er logotype på faktura och kuvert. Sammanställning kommer till er via epost eller brev så att ni kan stämma av inbetalningarna i lugn och ro när det passar er.

Bokslut, årsredovisning och deklaration

Innan deklarationen lämnas in ska ett företag upprätta årsbokslut. Här spelar det ingen roll hur lite eller mycket verksamhet man har haft under året, ett bokslut ska enligt årsredovisningslagen upprättas och sparas tillsammans med deklarationen minst 7 år. Uppgifterna i årsbokslutet ligger sedan till grund för företagets årsredovisning och den deklaration som ska lämnas till Skatteverket. I deklarationen finns vissa möjligheter att justera årsbokslutet för att kunna förbereda företaget för kommande år genom avsättningar av olika slag.

Vi har lång erfarenhet av bokslut, årsredovisning och deklaration. Låt oss hjälpa dig så kan du folkusera på företagets verksamhet. Du kan så klart ta hjälp av oss även om du sköter den löpande bokföringen själv, ta då med rapporter, kassabok eller liknande så upprättar vi de övriga dokument som behövs.

Juridiska dokument

När företaget, du själv eller någon närstående står inför förändringar i livet eller verksamheten är det bra att skapa dokument och avtal som klarar en juridisk prövning. Vi hjälper dig med det finstilta så att du kan fokusera på annat.
Här nedan finner du ett urval av de juridiska handlingar vi kan hjälpa till med. Har du andra behov? Kontakta oss så kanske vi kan lösa det också. Vi har stor erfarenhet och hjälper er så att alla blir nöjda!
I mer komplicerade ärenden har vi tillgång till en jurist som ser till att allt blir rätt.

Testamenten och gåvobrev
Ingen vet när det behövs - eller om det behövs. Men för att vara på den säkra sidan kan vi hjälpa till med upprättande av testamenten för dig och dina närstående.
Testamenten och gåvobrev är några exempel på juridiska handlingar som kan vara lite kniviga att få till på egen hand. Kom till oss så hjälper vi till!

Generations- och arvsskiften, Förmedlingsuppdrag
Vid överlåtelser i samband med arvs- eller generationsskifte kan vara knepigt att få allt rätt och rättvist.
Har du bestämt dig för att sälja? Har du hittat en köpare? Har ni kommit överens om ett pris? Då hjälper vi gärna till med kontrakt och övrig dokumentation!
För dig som säljare tar vi så klart också hand om reavinstberäkningen om du vill det!

Bouppteckning och arvsskifte
När livet slutat för någon närstående ska en bouppteckning ställas samman och skickas till Skatteverket inom tre månader. Vi hjälper till så ni får tid att fokusera på avskedet i lugn och ro. Tack vare vårt avtal med bankerna går arvsskiftet snabbt och smidigt så snart ni är överens om fördelningen.

Bra att veta

  • Kontor i centrala Kalmar

  • Hembesök om du vill

  • Konkurrenskraftiga priser

 

Vill du anlita oss?

 

Vad kostar det?

  • Vårt mål är att du ska ha råd att anlita professionell hjälp för din ekonomiska hantering.
     
    Kontakta oss för mer information och en småländsk prisoffert!